2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Old Monk - 210 rupijų

Namaste!

Jei Indijoj nebūtų Coca-colos, Pepsi, Sony ir kitų pasaulinių prekės ženklų, Indija būtų tikrai visiškai kitas pasaulis. Kitos taisyklės, kiti žmonės, viskas čia kitaip.. Ir labai sunku papasakoti, reikia viską pajusti.

Čia yra žmonių, kurie daug ką padarytų dėl kelių rupijų.. O mums, lietuviams, šiaip kainas skaičiuoti gana paprasta. Reikia kainą padalinti per pusę ir nubraukti vieną nulį (perkelti kablelį į kairę). Pvz. jei romo butelis kainuoja 210 rupijų, tai jo lietuviška kaina bus 10,5Lt. O romas visai neblogas, Old monk vadinasi. Ir jis yra gaminamas čia, Indijoje, . Skonis kaip gero tamsaus romo. Labai tinka prie arbatos, ar kavos.

Old monk romas
Indai visiškai neskuba. Šiandien paskaita mums prasidėjo truputį vėliau nei turėjo: 9:50 (vietoj 9:00), paskaitos pradžioje mums išdalino po bloknotą, po tušinuką, pieštuką, drožtuką ir trintuką. Taip pat susipažinom su 3 naujais nariais, kurie tik šiandien atvažiavo. Per paskaitą truputį pasimokėm Photoshop'o, dėstytoja papasakojo apie Divali (jo kilmę, prasmę ir t.t.), dar surinko duomenis apie skrydžių datas (dėl stipendijų), paso ir vizos kopijas ir po nuotraukėlę (studento pažymėjimui). Ir taip neskubant prabėgo keturios valandos... Reikia priprasti neskubėti. Jie čia tikrai niekur neskuba..

Maistas
Maitas restoranuose yra gaminamas tik iš šviežių produktų, nes jie neturi kur jo laikyti (saugoti). Dažniausiai viskas būna labai skanu. Ir kiek valgėm, prieskonių ir aštrumo nebuvo per daug. Matyt dėl to, kad paprašydavom, kad dėtų mažiau aštrumo į maistą... Parduotuvėse beveik viskas pažymėta dviem ženklais: žaliu ir raudonu tašku. Taip atskiriama, kur yra vegetariškas maistas ir kur yra ne vegetariškas maistas (jiems tai labai svarbu). Net alus čia pažymėtas tokiais ženklais (taip, jis vegetariškas..).

Prekės parduotuvė žymimos tokiais simboliais. Pirmas - vegetarinis maistas, antras - ne.
Indai
Ne, ne tie kuriuos jūs laikot spintelėj. :)) O žmonės, gyvenantys Indijoje. Jie yra gana įdomūs žmonės. Į mus žiūri kaip į pašaliečius, bet jei tik prasideda koks piniginis kontaktas (kaip pvz. važiavimas su autorikša) bandys jie iš tavęs išplėšti kiek tik galima daugiau pinigų, reikia nepasiduoti. Smagu čia, kad tik maža dalis indų rūko. Iš tikrųjų labai sudėtinga kartais yra pastebėti indą, kuris rūkytų. Moterų iš viso nemačiau rūkančių.. Indai šlapintis mėgsta bet kur. Nors yra keli viešieji tualetai (žr. nuotrauką), bet vyrai taip pat nevengia išbandyti ir kitų vietų: tiesiog ant žolės (ji čia būna labai aukšta), arba sienos, arba dar kur nors..
Indijos viešasis tualetas

Na o šiandien po vakarienės sugalvojom pasidaryti anglų kalbos pamoką, nes mūsų vienas gyventojas yra anglų kalbos mokytojas iš Salvadoro. Susirinkome terasoje (viešbutis čia trijų aukštų, tai terasa yra viršutiniame aukšte) ir pasiklausėm įdomios pamokos: mokėmės abėcėles ypatumus. Labai daug įdomių dalykų papasakojo. ;)
Anglų kalbos pamokoje terasoje
Divali jau prasideda... Kasdien girdim vis daugiau ir daugiau fejerverkų. :))

Iki kito karto!
Viktoras

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą