2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Ach... Akšardam

Namaste!

Šią savaitę buvom tobuloje šventykloje. Nors ji pastatyta tik prieš 6 metus (2005 m.), bet atrodo tikrai labai didingai ir gražiai. Jei kada būsit Delyje, būtinai ją turit aplankyti.

Ji vadinasi Akšardam. Daugiau nuotraukų ir visą vaizdą galit rasti čia: http://www.akshardham.com/. Šventykla pastatyta iš marmuro ir akmens ir statant plienas nebuvo naudotas. Šventyklos sienos yra labai labai detalios. Reikia pamatyt gyvai. ;)

Akšardam (patys nuotraukų daryti negalėjom..)
Įėjimas į šventyklą yra nemokamas, bet prieš įeinant jūs būsit patikrinti bent tris kartus.  Į šventyklą galima įsinešti tik piniginę, mobilūs telefonai, fotoaparatai, kitos vaizdo fiksavimo priemonės, kuprinės, rankinės, ir t.t. yra draudžiami. Pasiimat piniginę ir einat taip, kaip apsirengę. Prieš pat įeinant į šventyklos teritoriją patikrina viską kaip oro uoste: reikia nusiimti diržą, ir išsiimti piniginę.

Praleidę ten apie tris valandas (pakankamai mažai, kaip tokioje vietoje, reikia ten atsipalaiduoti, neskubėti ir tiesiog lėtai leisti laiką), išalkome. Ir ten galima nusipirkti pavalgyti. Ir labai labai pigiai. Pasirinkimų yra įvairių: šiaurės ir pietų Indijos maistas, kitokie užkandžiai, gaivieji gėrimai, desertai. O kainos, nuo 2Lt iki beveik 7Lt (kiek mačiau).

Taip pat ten yra ir suvenyrų parduotuvėlė. Kainos nėra didelės taip pat. Pvz. nusipirkau knygą apie tą šventyklą, kuri man kainavo 50 rupijų (2,5Lt). Va, knygos nuotraukos. :)

Knygos už 2,5Lt viršelis
Knygos už 2,5Lt vidus

Prieš mums išeinant iš šventyklos eilė patekti į šventyklą buvo labai labai didelė... Matyt visi ėjo žiūrėti į vakarinį Akšardamą. Tikiu, kad jis turi būti nepakartojamas....

Tiek,
V!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą